O nas

TAK TO WSZYSTKO SIĘ ZACZĘŁO

TRADYCJA DOBREGO SMAKU

KURCZE PIECZONE TO RODZINNA FIRMA Z DUŻYMI TRADYCJAMI.

 

Kurcze Pieczone działa na polskim rynku od 1996 roku. Od tamtej pory udało nam się zbudować ogólnopolską sieć małej gastronomii oferujących najwyższej jakości dania z drobiu. W 2011 roku przeszliśmy gruntowną zmianę wizerunku oraz wyznaczyliśmy sobie nowe cele, które z sukcesami realizujemy.

Największym sukcesem naszej firmy jest stworzenie oryginalnego i cieszącego się stałą popularnością przepisu na wyjątkowego kurczaka z rożna. Jego smak stał się naszym znakiem rozpoznawczym. Obecnie oprócz kurczaka w różnych odsłonach oferujemy także zestawy obiadowe oraz różnego rodzaju przekąski z mięsem drobiowym: tortille, pajdy, burgery, zapiekanki, sałatki, które także podbiły serca naszych klientów.

Wszystkie potrawy z naszego menu posiadają najważniejszy dla nas certyfikat jakości – zyskały uznanie naszych wymagających Klientów!

GWARANCJA JAKOŚCI

NAJWAŻNIEJSI SĄ NASI KLIENCI,
STAWIAMY NA ŚWIEŻE PRODUKTY WYSOKIEJ JAKOŚCI
OD SPRAWDZONYCH DOSTAWCÓW

 

W Kurcze Pieczone korzystamy wyłącznie ze świeżych produktów najlepszej jakości – to nas wyróżnia spośród innych sieci gastronomicznych. Nasz drób pochodzi od sprawdzonych hodowców, a warzywa z polskich upraw ekologicznych.

Posiadamy własny zakład przetwórczy, w którym przygotowujemy kurczaki oraz inne potrawy sprzedawane w naszej sieci. Sami produkujemy m. in. drobiowe kotlety do hamburgerów, zapiekanki czy gyros drobiowy. Jesteśmy także producentem sosów i surówek stanowiących dodatek do naszych dań.

Nie używamy konserwantów i ulepszaczy, a doskonały smak naszych potraw jest zasługą najlepszych produktów i starannie dobranych przypraw.

SAMO ZDROWIE

KURCZAK ŹRÓDŁEM WARTOŚCI ODŻYWCZYCH
ORAZ POTRZEBNYCH WITAMIN

 

Podstawą naszego menu jest mięso drobiowe, które w porównaniu z wieprzowiną i wołowiną ma znacznie większą wartość odżywczą i dietetyczną.

Mięso drobiowe jest cennym źródłem pełnowartościowego białka, które jest łatwo przyswajalne przez nasz organizm. Jest także bogate w witaminy z grupy B oraz mikroelementy takie jak cynk, magnez i potas, które wzmacniają nasz układ odpornościowy. Co więcej, mięso białe charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu i cholesterolu, dzięki czemu jest polecane przez dietetyków także osobom na diecie.

W Kurcze Pieczone, od lat z powodzeniem łączymy starania o prozdrowotne wartości naszych produktów z dbałością o ich smak. Dania, które oferujemy naszym Klientom, są nie tylko smaczne, ale także lekkostrawne i zdrowe!

NASZA HISTORIA

Nasz początek (1996 r.)

W tym roku wszystko się zaczęło. W naszych głowach narodziła się koncepcja gastronomicznej sieci, w której głównym produktem będzie kurczak. W Oławie otwieramy naszą pierwszą lokalizację.

Rozbudowa menu (2002 r.)

Nie samym kurczakiem z rożna człowiek żyje. Wprowadzamy duże zmiany w naszym menu. Pojawia się kilka nowych pozycji, w których głównym składnikiem jest oczywiście drób.

Otwieramy własny zakład
(2006 r.)

Ważny punkt na mapie rozwoju sieci. W Świerczowie (woj. opolskie) otwieramy własny zakład przetwórczy, w którym każdego dnia kilkadziesiąt osób pracuje nad jakością naszych produktów.

Sieć coraz większa (2011 r.)

Nasza mapa się powiększa. Zdobywamy kolejne tereny. W Ostrowcu Świętokrzyskim powstaje 35-ta lokalizacja Kurcze Pieczone.

Rozpoczynamy budowę nowego zakładu (2018 r.)

Dynamiczny rozwój firmy trwa. Podejmujemy decyzję o rozbudowie zakładu wraz z profesjonalnymi salami szkoleniowymi dla franczyzobiorców.

Nowe lokalizacje (1999 r.)

Kurczaki z rożna zdobywają serce mieszkańców Oławy. Zapada decyzja o rozbudowie sieci o kolejne punkty oferujące dania z drobiu.

Startujemy z franczyzą
(2004 r.)

Każdy może zostać właścicielem Kurcze Pieczone. Wprowadzamy program franczyzowy i zdobywamy pierwszych współpracowników. Większość z nich działa z nami do dnia dzisiejszego.

Pojawia się burger (2007 r.)

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych klientów i dbając o najlepsze standardy, wzbogacamy menu o hamburgery własnej produkcji i autorskie sosy.

Odbieramy nagrody (2014 r.)

Otrzymujemy szereg nagród i wyróżnień m.in. tytuł Top Produkt Doceń Polskie dla naszego kurczaka, czy Srebrny Laur Umiejętności i Kompetencji w kategorii Polskie Przedsiębiorstwo.

Rusza nowy program franczyzowy (2019 r.)

Przebudowujemy i rozwijamy program franczyzowy. Mamy już 15 współpracowników na terenie całego kraju. Planujemy wyjść z siecią Kurcze Pieczone poza granice kraju.